3 tips hoe jij het nieuwe schooljaar goed doorkomt

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, de meeste scholen zijn weer open en leerlingen mogen weer gewoon in de klas zitten in plaats van thuisonderwijs zoals dat tijdens corona plaatsvond. Hoera! Ben jij ook zo blij dat je weer naar school mag? Of vond je het eigenlijk wel lekker om thuis, vanaf je bank of bed lessen te volgen? Hoe dan ook, je moet weer hard aan de bak dit jaar. In deze blog geven we je een paar tips hoe jij dit schooljaar goed doorkomt.

Concentratie

Het begint allemaal met een goede concentratie. De dagen op school zijn lang, en voor veel leerlingen is het moeilijk om de aandacht erbij te houden. De lessen zijn lang en de lesstof is nou eenmaal niet altijd even boeiend… Wat in ieder geval al veel scheelt is als jij uitgerust en fit aan je lessen begint. Concentratie is extra moeilijk op te brengen als je vermoeid bent. Gun jezelf daarom sowieso een goede nachtrust. Je zult merken dat jij hier de vruchten van plukt als je in de les zit. Ineens lijkt alles een stuk interessanter!

Bijles

Veel leerlingen hebben door de verstoringen door corona een (kleine) achterstand opgelopen. Als je niet meer helemaal up to date bent qua lesstof of planning kun je eens naar bijles kijken. Bijles is vaak flexibel en ook voor slechts een aantal keer te boeken, zodat jij gericht daar ondersteuning kunt krijgen waar je dit het hardst nodig hebt. En ga je dit jaar examen doen? Kijk dan eens naar de optie Examentraining. Examentrainingen bestaan in veel steden en focussen zich specifiek op jouw aanloop naar je examen toe. In deze lessen staat namelijk de voorbereiding voor het examen centraal en word je klaargestoomd met tips, tricks en ondersteuning die jou in staat stellen straks het beste van jezelf te laten zien tijdens je examens.

Ontspanning

Na inspanning komt ontspanning! Minstens net zo belangrijk. Zorg daarom dat jij hier voldoende tijd voor maakt, zo laad je weer op en kun je de volgende dag weer hard aan de slag ook. Ga na wat jij echt leuk vindt en waar je plezier uit haalt. En voor de een is dat bijvoorbeeld sport, en voor de ander gamen of lezen. Zoveel mensen zoveel wensen, kies in ieder geval iets waar jij blij van wordt. Door op gezette tijden vrij te nemen, en even voor ontspanning te kiezen, zul je zien dat je ook veel meer uit je inspanningen haalt. Zo kom jij het komende schooljaar wel door!

 

 

Geef een reactie