Aanpassingen tijdens de corona periode

Het is voor ons allemaal wel duidelijk dat de afgelopen maanden anders waren dan normaal. Voor bijna iedereen heeft het corona virus wel impact gehad, of dit nou op werkgebied was of op sociaal gebied. Een aantal weken waren alle winkels dicht en konden we eigenlijk nergens meer naar toe. Dit had op ons allemaal een grote impact. Ook moesten veel mensen thuis werken omdat het niet meer veilig was om naar kantoor te gaan. Door al deze maatregelen nam ons leven een hele andere wending. Voor alle jongeren onder ons die niet meer naar de stad konden op zaterdagavond maar ook voor de ouderen was het erg triest. In een verzorgingshuis mochten zij geen bezoek meer krijgen en dit bracht een hoop eenzaamheid met zich mee. Maar ondanks alle narigheid kwam iedereen toch wel weer met nieuwe ideeën.

Gezelligheid

Ondanks dat we allemaal zoveel mogelijk binnen moesten blijven kregen veel mensen nieuwe ideeën. De hele avond voor de televisie hangen wordt ook niet iedereen vrolijker van en daarom was het een leuk idee om spelletjes avonden te organiseren. Samen met je gezin of met je partner verschillende spelletjes doen op een avond. Wat lekkere drankjes en hapjes erbij en je avond is gegarandeerd geslaagd. Voor gezelligheid heb je helemaal niet veel nodig dus. Ook merkte veel mensen dat ze bijvoorbeeld veel meer tijd hadden om met hun kinderen te spelen en dat dat een betere band schepte. Uitgebreid koken is ook altijd een leuk idee. Net doen alsof je in een restaurant gaat eten en je bord mooi opmaken en dan mooi serveren. Het klinkt allemaal erg simpel maar het kan zo leuk zijn! Dus ondanks dat alle horecagelegenheden en winkels dicht waren kan je er zelf ook altijd een gezellige avond of middag van maken.

Verzorging

Veel mannen zullen hier geen last van hebben gehad maar voor de vrouwen was het soms een groot probleem dat de kappers en schoonheidsspecialistes dicht waren. Velen van ons brengen maandelijks of zelfs wekelijks een bezoek aan een kapper of schoonheidsspecialiste. Daarom kochten veel vrouwen haarverf om thuis hun haar te kunnen verven. Uitgroei was de meest voorkomende behandeling die thuis werd uitgevoerd. Met wisselende resultaten…Ook gingen vrouwen zelf aan de slag met hars strips en pincetten. Om er toch nog zo verzorgd mogelijk uit te blijven zien. Veel salons verkochten ook pakketjes met kleine verpakkingen van haarverf om zo thuis ermee aan de slag te kunnen. Ook pakketjes met huidverzorging etc. werden verkocht aan klanten.

Geef een reactie