Letselschade advocaten en schadevergoeding

U kent het bekende spreekwoord vast: ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’. En dit is zeker waar! Een ongeval kan overal en altijd op de weg gebeuren. Na een ongeval kan het gebeuren dat het vervoer waarmee gereden werd deels of helemaal stuk is of dat de persoon zelf letsel heeft. Dit is natuurlijk niet fijn, omdat er dan bijvoorbeeld niet meer gewerkt kan worden. Om het geld terug te krijgen van het ongeval, wordt er een letselschade advocaat ingezet. Maar wie zijn dit en wat doen zij precies?

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat wordt ingezet door iemand na een ongeval, om volledig financieel gecompenseerd te worden. In andere woorden, iemand krijgt geld omdat er een ongeval was gebeurt. Dit geld heet ook wel letselschadevergoeding en kan ontvangen worden na letsel.

Het is belangrijk om een letselschade advocaat zo snel mogelijk na het krijgen van het letsel in te zetten. Dit kan even stress opbrengen, omdat het ongeval herleefd zal moeten worden. Echter geeft de advocaat informatie over de rechten van de ongelukkige en advies over wat er wel en niet gedaan kan worden. Dit zal juist weer wat stress verhelpen, waardoor het revalideren ook makkelijker zal gaan.

Een letselschadeadvocaat wordt ingezet bij letsel door verkeersongevallen, bedrijfsongevallen, een val over een stoeptegel of gebrekkige weg, of door een hondenbeet. Een bedrijfsongeval houdt hier in dat de werkgever aansprakelijk wordt gemaakt. Het is namelijk wettelijk verplicht om onder veilige omstandigheden te werken. Wanneer iemand letsel oploopt, bijvoorbeeld door machines die niet goed werken, is het werk niet veilig. Een hondenbeet kan schadevergoeding geven, omdat er blijvend letsel over kan blijven. Dingen zoals littekens, zenuwletsel, pijn, gekneusd weefsel en beschadigde spieren kunnen leiden tot schadevergoeding.

Wanneer heeft iemand recht op schadevergoeding?

Of iemand recht heeft op letselschadevergoeding ligt aan het ongeval en de omstandigheden. Als de letselschade is ontstaan door de acties van een ander, is er een grote kans dat de ongelukkige recht heeft op schadevergoeding. Dit wordt allemaal besproken in een gesprek met de advocaat. Vragen worden besproken over het ongeval, de letsel die ontstaan is door het ongeval, de eventuele medische behandelingen om te revalideren, de situatie thuis en op het werk en welke kosten iemand allemaal heeft gemaakt door de situatie. Op basis van deze informatie wordt duidelijk wat een letselschade advocaat voor iemand kan betekenen.

Letselschade advocaten werken op veel plekken in het land, zoals letselschade advocaat Uden, waardoor deze iemand snel te hulp kunnen schieten.

Geef een reactie