Tennis

Tennis is een sport die wereldwijd door velen op verschillende niveaus beoefend wordt. Tennis is onder jong en oud populair. Tennis is na voetbal de tweede sport van Nederland. Ongeveer een miljoen mensen staan regelmatig op de tennisbaan, en meer dan 600.000 mensen zijn lid van een tennisvereniging. Tennis is een sport waar de toppers enorm veel geld mee kunnen verdienen. Maar die top bereiken is maar voor weinigen weggelegd. In ons land kunnen we momenteel genieten van Kiki Bertens. En we herinneren ons vast nog wel de Wimbledon zege van Richard Krajicek. Tennissen is een sport waar vele uren training voor nodig zijn om aan de top mee te draaien. Naast talent is het hard werken om je conditie en kracht op het gewenste niveau te krijgen. Mocht het je lukken om richting de top te komen dan is het een sport waar veel reizen naar buitenlandse wedstrijden bij hoort.

Professioneel tennis

Het professioneel tennis is een rondreizend circus waar jaarlijks miljoenen mensen voor de tv en langs de baan plezier aan beleven. Met name de 4 grote Grand Slam toernooien trekken jaarlijks veel aandacht. Roland Garros, The US open , Australian open en Wimbledon zijn de plaatsen waar deze grote toernooien plaatsvinden. Wimbledon wordt beschouwd als het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld. Wimbledon is het oudste tennistoernooi ter wereld. De eerste editie van het prestigieuze toernooi vond plaats in 1877. Aanvankelijk was het een puur Engelse aangelegenheid. Buitenlanders waren niet welkom en vrouwen waren ook uitgesloten van deelname. Vrouwelijke tennissers waren vanaf 1884 welkom. Tom Okker werd in 1968 de eerste Nederlandse deelnemer. Het bijzondere van Wimbledon is dat het een van de weinige toernooien is die op gras wordt gespeeld.

Tennishelden

Het tennis heeft vele helden voortgebracht. Op dit moment zijn Nadal en Federer nog steeds de grote smaakmakers van het herentennis. John Mc Enroe en Bjorn Borg zijn ook nog steeds levende legendes van het tennis. Bjorn Borg heeft een eigen populaire kledinglijn ontworpen die wereldwijd faam verworven heeft. Met name de bjorn borg boxers zijn veel gedragen kledingstukken. Naast Bjorn Borg zijn er nog meer bekende tennissers die naast hun carrière veel geld verdienen met commercials en kledinglijnen. Veel toptennissers uit het verleden zijn afkomstig uit the USA. Jimmy Connors, Pete Sampras, John Mc Enroe en Andre Agassi zijn zomaar wat kampioenen die Amerika heeft voortgebracht. Bij de vrouwen zijn Martina Navratilova, Chris Evert en Maria Sharapova bekende toppers op de tennisbaan.

Geef een reactie