Transportfiets dames: handig vervoermiddel

Ik sta er nog steeds van te kijken hoeveel spullen ik dagelijks van hot naar her vervoer. Kinderen, boodschappen, weekendtassen, sporttassen, laptops; er gaat geen dag voorbij of ik sleep wel het een en ander mee. Toen ik nog een auto had, maakte ik me daar niet zo druk om. Ik gooide alles in de achterbak, behalve de kinderen natuurlijk,  en op de plaats van bestemming haalde ik het er weer uit. Zo heb ik heel wat kilometers gereden. Tot we naar hartje Amsterdam verhuisden. Een eigen parkeerplaats bleek onbetaalbaar en bovendien kwam je niet verder dan een paar honderd meter voor je vast stond in het drukke stadsverkeer. Met pijn in het hart ging de auto in de verkoop. Hij was alle kosten niet meer waard. Maar ja, wat nu? Ik had nog steeds van alles te vervoeren? Hoe ging ik dat doen in deze stad? Het antwoord was simpel: met een transportfiets dames.

Transportfiets dames: gemaakt voor lasten

Bij de keuze uit verschillende fietsen, wordt tegenwoordig steeds meer gekeken naar het doel van de gebruiker. Waar ga je de fiets het meest voor gebruiken? Daar kun je heel gericht een fiets op aanschaffen. Dat geldt dus ook voor de transportfiets dames. Die is er echt op gericht om zware spullen te vervoeren. De transportfiets dames heeft een lage instap en ze hebben een voordrager waar je een kratje of een mandje op kan zetten. De banden zijn wat breder voor de stevigheid en ook het frame is robuust en geeft het vertrouwen dat deze fiets wel wat kan hebben. Met gemak kan je een kind achterop en je tas voorop vervoeren. Of je hangt achterop zware fietstassen met van alles erin. Het maakt de fiets niet veel zwaarder. Zeker niet als je een fiets neemt met zeven versnellingen. De fiets blijft goed te sturen en ik kom er makkelijk mee door het Amsterdamse stadsverkeer.

Handig vervoermiddel

Inmiddels ben ik mijn auto helemaal vergeten. De transportfiets dames is een heel handig vervoermiddel in de stad. Het allerbelangrijkste voordeel voor mij is dat ik geen enkele moeite meer heb met parkeren. Met het zoeken naar een geschikte plek voor de auto was ik soms uren zoet want er mag veel niet in de stad. Maar de fiets kun je overal kwijt, meestal vlak voor de deur zodat ik de bagage niet ver hoef te tillen. Ik gebruik de fiets nu dagelijks en hij kraakt of piept nog steeds niet. Voor mij is er geen ander vervoermiddel meer mogelijk. Ik fiets!

Geef een reactie