Zo maak jij de tuin een stuk spannender.

Een tuin kan voor vele nogal een lastig project zijn om leuk in te richten en deze ook netjes bij te houden. Het is namelijk wel aan te raden om voor planten te kiezen die bij jou passen en waar je voor kunt zorgen. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk als het allemaal leuk bij elkaar staat en er geen grote chaos in de tuin gaat ontstaan. Verder is het ook leuk om hier en daar wat extra elementen toe te voegen en mooie paadjes te creëren wanneer hier ruimte voor is. Zo geef jij de tuin net dat kleine beetje extra om het zo te onderscheiden van saai of standaard. Maar waar begin je eigenlijk? Hoe vermijd ik een chaos en past alles bij elkaar? Lees hieronder een aantal tips om je tuin net dat beetje extra te geven.

Pimp je grasmat.

Vooral wanneer je een groot gazon hebt en je er alleen maar een groot en dus saai stuk gras hebt liggen. Dit is erg eentonig en de spanning in je tuin is ver te zoeken. Wil je dit doorbreken dan kun je gaan kijken of er misschien ruimte is voor een paadje in je tuin. Een extra trip hiervoor is om het gras hieromheen eens goed te laten groeien zodat de bloemen die in je grasmat zitten ook lekker kunnen bloeien. Maai het hierna weer zodat de bloemen ook verder kunnen uitzaaien. Geeft meteen een super leuk effect in je grasmat.

Geef je terras wat extra schwung.

Ga eens opzoek naar een leuke toevoeging aan je terras. Je kunt natuurlijk beginnen bij het zoeken van leuke tuinmeubels om er een buiten zit hoek van te maken. Verder kun je een leuk vogelhuisje toevoeging, zo krijg je ook altijd extra gezellig bezoek zo af en toe. Je zou er ook een kruidenhoek van kunnen maken. Ga dan opzoek naar mooie oude potten en zet daar bieslook, munt, rozemarijn, basilicum of welk ander kruidsoort jij graag zou willen verbouwen in je tuin. Tot slot kun je ook altijd met een plantenklimrek een leuke speling je de tuin toevoegen.

Durf kleur toe te voegen.

Kleur kan echt wat toevoegen aan je tuin. Zorg er wel voor dat je een soort hoofdkleur kiest en daarop de andere kleuren af stemt zodat het een cohesie in je tuin creëert. Wanneer je bijvoorbeeld voor de tinten blauw, paars en oranje kiest voeg je rust toe in je tuin. Geel, oranje en paars geven juist weer meer intensiteit in je tuin.

Geef een reactie